UMUT EĞİTİM VAKFI

قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ ۗ إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُولُو الْأَلْبَابِ ) الزمر ، آية 9 )
Ayet: De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler. ( Az zumar ,9 )

UMUT EĞİTİM VAKFI

Özellikle ihtiyaç bölgelerinde eğitim hizmetleri alanında gelişim amaçlı bağımsız kuruluştur.  2016 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devletinde resmî olarak kaydedilmiştir. Bu kuruluş iş prensibi olarak mal ve mülkleri toplumun hizmetine sunma ilkesi ile hareket etmektedir. Bu prensip ile eğitim alanında toplumun özellikle en muhtaç kesimlerine devamlı yardımları iletmektedir. Çünkü eğitim doğru bireyi yetiştirmekte en önemli etken olup sağlıklı bireyler  ile bilinçli, uyumlu, dayanışmalı toplum meydana gelecektir.

VAKFIN AMAÇLARI

• Toplum bireyleri arasında dayanışma oluşturmak.
  • Hayır işlerine ilgi duyan kimselere fırsatlar sunma, hayırseverlere sadaka-i cariye kapılarını açmak.
  • Sıla-i rahim görevini ifa etme fırsatlarını geliştirmek, vakfın hayır severlerin yerine bu görevleri üstlenmek ve sürdürülebilmeyi sağlamak.
  • Muhtaç ve başarılı olan öğrencilere destek olarak ailelerinden yüklerini azlatmak
  • Kültürel kalkınma gerçekleştirme adına toplumun eğitim seviyesini yükseltme, eğitim ve öğretim kurumlarının alanını genişletmek ve sağlamlaştırmak.
  • Hayır işlerine tahsis edilen malların faydasının devamlılığını sağlamak.
VAKFIN AMAÇLARI

Vizyon

İhtiyaç sahibi toplumlarda eğitim kuruluşları ve faaliyetlerine destek veren, sürdürülmesini sağlayan öncü vakıf kuruluşudur.

VAKFIN GİDERLERİ

• Eğitim ve araştırma tesislerini kurma ve geliştirme.
  • Öğrencilere eğitim bursları temin etme.
  • Eğitim araştırmalarını teşfik etme.
  • Eğitim faaliyetlerini toplumun ihtiyaçlarına göre yönlendirme.
  • Engelli bireylere destek saglama.
  • Girişimcilere sahip çıkma, şirket kurma aşamasına kadar destekleme ve yönlendirme.
VAKFIN GİDERLERİ

Misyon

Vakfın faaliyet ve programlarını özellikle eğitim alanındaki faaliyetlerini toplumun çabaları ile canlandırmak. Bu vesile ile muhtaç bölgelerde eğitim kuruluşlarının gelişimine sağlıklı ortam temin edilecek, gerekli imkanlar sunulacaktır. Bu yöntemle kuruluşumuzun ana hedefi olan topluma en iyi eğitim hizmetlerini sunma amacına ulaşılacaktır.

Ortaklarımız